Freelance platforms

De kracht en valkuilen van internationale outsourcing

In Europa werden we iets meer dan een jaar geleden geconfronteerd met de eerste tekenen van de pandemie. Sinds dat moment hebben veel kleine tot middelgrote bedrijven te maken gehad met een uitdagende tijd om hun bedrijf te herstructureren. Nog meer dan vóór deze gezondheidscrisis weten deze bedrijven dat het hun eerste prioriteit is om hun producten of diensten online aan te bieden om zo hun inkomsten te redden.

Door gebruik te maken van een sterke online aanwezigheid kunt u een voordeel behalen ten opzichte van andere spelers op de markt. Veel ondernemers profiteren van de tijd waarin we leven door hun bedrijf op te schalen en ervoor te zorgen dat hun bedrijf toekomstbestendig is. Want één ding is zeker, de manier waarop we technologie gebruiken zal alleen nog maar geavanceerder worden.

Maar wat is de meest effectieve manier om uw online aanwezigheid op te bouwen? Als klein tot middelgroot bedrijf heeft u misschien niet de luxe om te investeren in een groot bedrijf voor weboplossingen. Misschien denkt u erover om goedkope freelancers in te huren om u te helpen met diensten zoals webdesign, webontwikkeling of internetmarketing? Aangezien het internet alle geografische barrières heeft weggenomen, stelt het iedereen in staat een wereldwijd personeelsbestand te hebben. Platformen als Upwork, Freelancer, Fiverr, 99designs hebben heel slim ingesprongen op deze vorm van outsourcing en laten u denken dat het ook in uw voordeel kan werken.

Geleerde lessen

Ik had precies dezelfde gedachte ongeveer 10 jaar geleden, toen ik in Buenos Aires, Argentinië werkte bij een bedrijf dat online diensten ontwikkelde. Ik was altijd al geïnteresseerd in design en innovatieve digitale oplossingen. Meer dan eens kreeg ik het verzoek om andere mensen te helpen bij het bouwen van hun online merk en website. Hierdoor ontstond het idee dat zelf ondernemen een geweldige oplossing zou kunnen zijn die perfect paste in mijn levensstijl van regelmatig intercontinentale verhuizingen. Dus richtte ik een bedrijf op en sprong ik in de wereld van internationale outsourcing via diverse freelance platforms om ontwerpers en ontwikkelaars in te huren voor verschillende projecten.

Maar helaas was mijn ervaring met het vinden van de meest ervaren en betrouwbare freelancers lang niet zo eenvoudig als u zou denken. Vaak was ik teleurgesteld over de kwaliteit van het werk en moest ik het project zelf afmaken, wat resulteerde in frustratie, vertragingen en in enkele gevallen zelfs het verlies van klanten. Ik realiseerde al snel dat ik eerst al mijn energie zou moeten besteden aan het vinden van een vast team van freelancers voordat ik door zou gaan naar het volgende niveau van bedrijfsontwikkeling. Omdat ik een wereldwijde ondernemer ben, is op afstand werken met freelancers namelijk nog altijd de ultieme oplossing voor mijn bedrijf.

Pas sinds een jaar en na veel geleerde lessen kan ik met vertrouwen zeggen dat ik erin geslaagd ben een geweldig team van vaste freelancers samen te stellen elk binnen hun eigen vakgebied. Deze betaalbare getalenteerde webdesigners, webdevelopers, programmeurs en marketingexperts maken het mogelijk om het beste resultaat uit een project te halen. Ze hebben passie voor hun werk en zijn gericht op een ultieme gebruikerservaring. Als strategisch projectmanager sta ik in contact met de opdrachtgever. We brainstormen over de gewenste strategie en maken een plan om de doelen te bereiken. Omdat elk project bij een bepaald archetype past, kunnen we snel beginnen met het verzamelen van de middelen en freelancers om dat specifieke project te laten draaien.

De kunst van het managen

Om alle projecten, uitgaven en klanten in de gaten te kunnen houden, hebben we een systeem ontwikkeld dat het proces van het up-to-date houden van informatie en het toewijzen van werk wordt automatiseert, zodat projecten op schema blijven en iedereen precies weet waar we mee bezig zijn en waar we naar streven.

Als resultaat leveren we onze klanten gestroomlijnde producten en diensten waarmee ze in staat zijn hun bedrijf op te schalen en een professionele marktspeler te worden. Met deze geïntegreerde producten voor een betaalbare prijs hebben onze klanten hun investering in een mum van tijd terugverdiend.

Ze hebben altijd een sterk team van experts om op terug te vallen wanneer ze begeleiding of advies nodig hebben of hun diensten nog verder willen uitbreiden.

Globalisering van arbeid en talent is een realiteit, met Globemrk Digital Studio streef ik ernaar om er optimaal gebruik van te maken!

Happy to have you here!

Please tell us about your company

Why do we need some company information?

By understanding your type of business and its goals, we are able to make your FREE website & marketing review more focused on your needs and therefore more effective.